Att tänka på inför en flytt

Att tänka på inför en flytt

Hejsan hoppsan! Finns det någon där ute som går i flyttankarna eller kanske är det rent av någon som ska flytta snart? I så fall är det här ett inlägg som kommer att passa er perfekt, för idag tänkte jag nämligen gå igenom en del saker som är viktigt att tänka på inför en flytt. Jag kommer diskutera allt från flyttstäd och flyttfirma till den klassiska packningen av flyttkartonger. Det finns som sagt en hel del att tänka på när man flyttar och är man själv som flyttar så läggs allt ansvar på en själv. Jag har flyttat runt i Sundsvall ganska många gånger, nästan för många gånger kan man säga. Det första jag gör när jag ska flytta är att anlita en flyttfirma till det satta datumet, sen brukar jag även beställa flyttstäd ganska tidigt så att jag har allt det klart. För det är så mycket annat som måste göras och då är risken att man står där utan någon transport eller flyttstäd när dagen väl kommer, så mitt tips är absolut att ta tag i det så fort som möjligt. Något som jag också brukar göra tidigt är att kolla upp mina avtal, här menar jag sånt som el och internet. Hur lång uppsägningstid är det på dom och går de att flytta med dessa tjänster till nya bostaden, för det är inte roligt att behöva betala dubbelt i några månader. Så glöm inte av att kontrollera det också. Sen kommer vi till det absolut tråkigaste, att packa ner allting. Jag brukar alltid köra på bara flyttkartonger, istället för att packa i väskor eller liknande. Det är alltid smart att packa ner rum för rum istället för att hålla på att blanda, sen är det bara att skriva med en penna på kartongen vilket rum det tillhör. Där har ni en liten checklista inför en flytt och vad som kan vara bra att tänka på.  


Kommentarer är stängda.